Boston Terrier

Lidt om racen

Nedenstående FAQ bygger på mine personlige meninger og erfaringer med racen.

Hvilken type hund er en boston terrier?

Boston terrieren er en lille selskabshund, og ikke, som navnet antyder, en terrier. Den er normalt hverken særlig gøende eller jagtinteresseret og mine har alle lært at gå løs. Vær dog obs på at passe på mindre kæledyr såsom marsvin, hamstere og lign.
Den kan lide at være tæt på sin ejer, og sidder gerne oven på dig i sofaen samt varmer dig under dynen, hvis den får lov.
Den er typisk "hele familiens hund", med forkærlighed for den, der beskæftiger sig mest med den.
Hver hund har naturligvis sin egen karakter, og bliver præget af de omgivelser den lever i.

Er det en god familiehund?

Vi har haft boston terrier i lejlighed inde i byen, da vi havde små børn, og det var en rigtig god kombination.
Vores boston'er har også haft det fint med at være alene hjemme, mens vi var på arbejde.
Da de ikke har tendens til at gø noget videre, har naboerne ikke haft problemer med hundene.
Senere flyttede vi i hus, og selvfølgelig trives bostonterriere også godt med egen have.

Hvordan træner man en Boston Terrier?

Boston terrieren er en kvik hund, der har behov for at bruge sit hoved, ellers finder den selv på "sjove" aktiviteter.
Min erfaring er, at de er yderst lette at træne. De er meget legesyge og elsker, at man beskæftiger sig med dem. Typisk kan man træne dem både med mad og legetøj som belønning, de er glade for bolde og de kan lide ruskeleg.
Lad være med at aktivere den med for meget boldkast, da den så vil blive stresset og have svært ved at slappe af. Brug hellere bolden som belønning eller lad hunden søge efter sin bold.

Hvad kan man lære den?

Mange former for hundetræning såsom rally og lydighedstræning vil falde i god jord hos en boston terrier, det vigtigste er at både hund og ejer synes det er sjovt. Alle mine har været glade for at løbe agility - og været gode til det.
Det er vigtigt at bruge træningsmetoder der bygger på belønning, ikke på straf, ellers mister hunden tilliden til dig. Boston terrieren kan umiddelbart virke som en "hård hund" men de er som regel bløde - og bliver bange for dig hvis du råber af dem og skælder ud.
Vores første boston kravlede op og gemte sig bag min nakke, hvis nogen i familien skændtes - så den lærte os at blive bedre til at tale om tingene!

Hvordan med den flade snude?

Med alle kortsnudede hunde, skal man være opmærksom på, at de lettere bliver overophedet end hunde med lange snuder. Man skal derfor ikke overanstrenge dem med heftig aktivitet i varmt solskinsvejr, da de kan få hedeslag.
Jeg har ikke oplevet vejrtrækningsproblemer med mine eksemplarer, de har uden problemer løbet masser af agility på konkurrenceplan, hvor den får fuld skrue.
Jeg foretrækker at lade mine hunde gå tur i sele, da jeg ikke bryder mig om at et halsbånd trykker på struben, hvis hunden trækker eller rykker frem i linen.
Som opdrætter skal man være opmærksom på, at avle på hunde med store næsebor, lige som snuden ikke må være for flad.

Er det en stærk hund?

Fysisk: Boston terrieren har en høj smertetærskel, og hvis den falder og slår sig rejser den sig og løber videre.
Man skal derfor være meget opmærksom på små forandringer i dens adfærd, da den er god til at skjule evt. smerter og sygdom.
Det kan være at den trækker sig mere tilbage end den plejer, eller at den kommer med et lille udbrud ved en bevægelse, som du undrer dig over. Hellere få tjekket den hos dyrlægen en gang for meget end en gang for lidt.
Psykisk: Boston terriere er typisk ret robuste, og har ikke let til stress.

Hvilken pleje kræver den?

Boston terrierens pels er helt kort og glat. Den fælder typisk kraftigt et par gange om året og det kan betale sig at bruge lidt tid på at børste den med en gummibørste.
Dens korte pels giver ikke meget varme, og da hunden samtidig er forholdsvis lille, så plejer jeg at give den frakke på, hvis det er meget koldt eller vådt og blæsende.
Den får også varm frakke på, hvis den skal ligge i bilen og vente, især vigtigt, hvis den er våd.
Mine går lange ture i al slags vejr, også i regn, kulde, blæst og sne, og de kan lide det. Tror det er en vanesag.
Har dog haft en, der ikke brød sig om regn/vand i det hele taget, så det er nok også lidt individuelt...

Er den en vandhund?

Ikke nødvendigvis - jeg har set eksemplarer der absolut ikke bryder sig om vand undtagen til at drikke.
Men jeg har set flere, der er glade for vand - og gerne opsøger vandpytter for at soppe eller lægge sig i dem 🙂
Vores unge Houdini løb ud og lagde sig i strandkanten første gang vi var ved havet, og svømmer gerne. Dog helst ikke når der er bølger, for så kan man få vand i de høje ører og det er ikke rart...

Hvordan er den med andre hunde?

Som med alle hunde, er det MEGET vigtigt at socialisere hunden, mens den er hvalp og ung. Med til dette hører, at den skal møde andre hunde. Man skal samtidig sørge for at undgå at den får dårlige oplevelser.
Andre hunde kan have svært ved at forstå en boston terriers kropssprog fordi den ikke har hale. Lad derfor ikke din lille boston terrier "snakke" med enhver hund, men kun med venlige hunde, der kan forstå den.

Snorker den?

Ja.
Det er individuelt hvor meget, men den korte snude gør, at de fleste boston'er snorker fra tid til anden. Her i familien synes vi, det er hyggeligt. De prutter også. Men de savler ikke, og de er ikke ellers støjende 🙂

Hvad er det bedste ved en boston terrier?

Den er meget kærlig, livlig og opmærksom. Er altid klar til at lege, og finder på sjove ting, der overrasker os og får os til at grine.
En stor personlighed i en lille krop.